NATURLIGA NÄRBILDER.

Konstfoto med naturmotiv som grund. http://www.fotografer.n.nu/ylva-sjogren

En sann Expressionist!

 

När jag gick i högstadiet för en massa år sedan kantades våra korridorer med konstplanscher, allt från impressionister som Monet och post impressionisten Van Gogh ända till rätt udda expressionister som Kandinskij och Oscar Kokoscha. Det lyste av färger och spännande uttryck längst väggarna. Man kunde inte undgå att ta intryck och påverkas. Hur mycket kunde jag inte ana då som ung, men jag började förstå det när jag grep en pensel och startade min konstnärsbana. Det var framför allt Van Gogh och impressionismen som jag ville efterlikna på så sätt att jag ville gestalta mina intryck av olika motiv. Samma sak hände när jag började fotografera natur. Det var färgen jag ville lyfta fram och allt det vackra jag plötsligt upptäckte omkring mig med kamerans hjälp. Vad var vackrare än en fjärilsvinge, rödskiftande blomblad eller ögat på en insekt! Nu har jag fotat några år och naturen är fortfarande lika fin men jag börjar sakta formas till en expressionist. Nu vill jag inte gestalta mina intryck utan ge uttryck för vad jag känner inför ett objekt. Expressionisterna kunde ju förvränga verkligheten för att göra just det. En del känslor bara finns där sprungna ur ett dunkelt undermedvetet och det är så jag arbetar just nu. Jag går helt på magkänslan.  Den som förstår han förstår, får jag väl säga eftersom dessa bilder kräver sin betraktare och man inte kan få samma feedback som man får med det lättsmälta. Men vad gör det? Man ska ha kul och det ska hända grejer i ens sinne när man jobbar med konst. Inte satt Kandinsky och undrade om han vågade slänga på ett extra lager rött på det illgula eller vad andra skulle säga om hans kringelkrokar. Han bara gjorde det han kände för. Det är då man känner att man lever!


Vallmo och fönster.


En Kalla.


Fragment.


Iris.


De två tulpanerna.



Inlagt 2014-05-30 15:06 | Läst 5665 ggr. | Permalink
Kloka ord och ett härligt inlägg Ylva. Det viktiga är vad du tycker om dina bilder och att du mår bra i ditt skapande. Inte vad andra tycker. Själv tycker det är befriande att få ta del av all din konst. Det är som du säger. Vissa av dina bilder måste man smälta lite grann. Vad gör väl det? Varför ska allt behöva gå så fort? Dina bilder behövs. Önskar dig en fin helg! :-) //Mvh Patrik
Svar från Grönavågen 2014-05-30 16:25
Stort tack Patrik för ditt fina inlägg. Roligt att mitt skapande ger något till någon annan!!!

Ha en fin helg själv!

Ylva.
Härligt inlägg Ylva !
Och dina bilder är alltid spännande att titta på, många av dom skulle göra sig bra som förstoringar på en vägg.
ing-marie
Svar från Grönavågen 2014-05-30 16:53
Väldigt glädjande att mina konstbilder får din uppskattning! Tusen tack!!!

Ylva.
Jag gillar dina kreationer och tycker att du hittat en helt egen unik stil. Bilderna tål att titta på och jag kan hålla med Patrik att man måste se vissa av dem flera gånger och andra bara smälter man för direkt, som det första i detta inlägg.
Hälsningar Lena
Svar från Grönavågen 2014-05-30 16:53
Du gör mig sååååå GLAD!!!!

Ylva.
Man ska ju ge uttryck för vad man Känner men konsten är att även Leva efter det.
Och det min vän Gör du.

Och jag är bara en simpel fotograf som beundrar dig för din härliga positiva kreativitet.
En dag kommer vi ha en utställning ihop- DET hade varit ett mål att jobba efter. =)

//J
Svar från Grönavågen 2014-05-31 10:19
Kära vän!
Dina fina ord gör mig alldeles varm! Du är väl också en sann konstnär med dina underbara droppar. Jag vet ingen som gör dem så vackert som du. Det hade väl blivit en fin utställning om vi gjort det tillsammans! Kanske vi gör det en dag!
Stor kram från Ylva.
Vackra, spännande och underbara bilder. Du kan skapa konst du.
Svar från Grönavågen 2014-06-01 08:31
Jätteroligt att du gillar bilderna! Tack så mycket!!

Ylva.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver