NATURLIGA NÄRBILDER.

Konstfoto med naturmotiv som grund. http://www.fotografer.n.nu/ylva-sjogren

Here i go again.

Nu var det ett lååångt tag sedan jag skrev något här. Närmare bestämt tre år sedan.

Dels beror det på att jag gjorde ett uppehåll i mitt fotande under två år och dels för att det redan finns så många bloggar där begåvade fotografer delar både förnuft och berikande bilder med oss andra.

 Vad kan jag tillföra tänkte jag.

Det kanske blir någon slags fotodagbok,vem vet. Till en början med tänkte jag visa er ett axplock från 2017. Det år då jag fick tillbaka min fotogläde.  Idag handlar det om VÅREN.

  Det första, det viktigaste vårtecknet-snödroppar.  Vilken glädje när de dyker upp ur marken.

        

 

I våras fotade jag blåsippor för allra första gången. man kan knappt tro att det är sant men det är det. På något sätt har jag alltid missat dem. Ljuset bara flödade och jag knäppte på från morgon till kväll.



 Den här bilden på de litet fördolda liljekonvaljerna påminner mig om en gammal tung sammetsgardin med en liten dekoration.



Ingen vår utan syrener och deras doft som man så lätt kan minnas i näsborrarna. Jag älskar att borra in ansiktet i dessa härliga blommor. den här bilden är tagen på Öland i full storm.

 Det var allt om VÅREN. Förhoppningarnas tid som man aldrig kan vara utan, då allt blir evigt nytt.




Inlagt 2017-10-25 12:07 | Läst 5456 ggr. | Permalink
De var fina allihop. Snyggt med oskärpan i förgrunden. Liljekonvaljen har du lyckats bra med, har aldrig fått till det med den, troligen pga av att det är svårt att sätta skärpan över flera klockor. Snygg grön bakgrund på den också
Svar från Grönavågen 2017-10-25 16:00
Vad roligt att få en så fin första kommentar! Tack! ja, liljekonvaljer är väldigt svåra tycker jag också. Man kanske klarar det bäst med ett 70-200. men detta var 90mm.

Hälsningar Ylva.
Så vackert! Speciellt de två sista fastnade gott i hjärtat. Och välkommen tillbaka och skönt att du hittat fotoglädjen igen :)
Svar från Grönavågen 2017-10-25 21:35
Stort tack för dina fina ord och varma välkomnande. Det är underbart att känna den glädjen med fotandet igen.

Hälsningar Ylva.
Trevligt att se dig här och med ett trevligt blogginlägg också.
Många bloggar, men få kvinnliga så jag hoppas du fortsätter.
Fina vårbilder som visar att det nog kommer en vår så småningom igen.
Svar från Grönavågen 2017-10-26 14:47
Tack för din fina uppmuntran. Ja, den här gången kommer jag nog att hålla igång bloggen. För några år sedan var jag osäker på hur jag ville fortsätta fota, men nu blomstrar lusten att berätta och fota.

Hälsningar Ylva.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?